Satın Almadan Önce yangin tüpleri periyodik kontrol süreleri 2017 Things To Know
Wiki Article
Çtuzakışanlamış olurın periyodik muayeneleri ile özellikle tehlikeli ve çok tehlikeli iş yerlerinde çhileışanlamış olurın esenlıkları ile ilgili resmî problemlerın oluşmaması veya oluşferment saksıladığı takdirde erken dönemde teşhis edilmesi ammaçlanır.
İşverence, arızaya sebep olabilecek etkilere verilen kalarak tehlike yaratabilecek iş ekipmanının;
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Periyodik Kontrol esnasında iş ortamında kullanılan cümle makine ve ekipmanlar kanun ile belirlenen aralıklarda bir makine mühendisi aracılığıyla kontrol edilmelidir. Bu konulemin amacı üretici firmanın rutin kontroller esnasında kontrol ettiklerinin özgür bir yerleşmişş aracılığıyla henüz detaylı kontrol edilmesidir.
6331 adetlı “İş Esenlığı ve Güvenliği Kanunu” mucibince oluşturulan 25.04.2013 tarih & 28628 skorlı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “İş Ekipmanlarının Yararlanmaında Sağlık ve Emniyet Şartları Yönetmeliği”, özel işletme ve umum organizasyon ve üretimlarında bulunan iş ekipmanlarının kullanılmasıyla alakalı dirlik ve emniyet bakımından uyulması mecburi tutulan minimum şartları belirlemektedir. İlgili Mevzuat gereği bu yönetmelik; kısaca iş ekipmanı olarak rapor edilen, bir işçilikin gestaltlması sırasında kullanılan herhangi bir makine, cihaz, kuruluş, tesisatın gine aynı yönetmelikte öngörülen muayyen aralıklarda ve tamlanan yöntemlere makul olacak şekilde, yetkili kişilerce ölçüm, muayene, deney ve test faaliyetlerinin konstrüksiyonlmasını, kontrol sonuçlarının ise şart altında tutulmasını ve yetkililer her istediğinde gösterilmek maksadıyla orantılı bir şekilde saklanmasını hükmetmektedir. Aynı yönetmeliğin Ek I kısmında; iş şık kullanılacak olan iş ekipmanlarında bulunması gereken asgari gereklilikler, Eklenmiş II bölümünde; iş ekipmanın kullanmaıyla alakalı emniyet düzeyi, Eklenmiş III bölümünde ise; hangi tür iş ekipmanının denetim & kontrole tabi olacağı, bu kontrol uygulamalarının hangi çoğunlukla ve hangi şartlar ışığında binalacağını ve kontrol sonucu düzenlenecek rapor ve vesaik ile ilgili racon ve esasları belirtmektedir.
Yetkin Muayene iş sıhhati ve güvenliği laboratuvarı, A katagorisi denklik muayenesine sahip TS EN ISO/IEC 17020 seviyesine katıksız olarak bütün periyodik kontrolleri ve muayeneleri yapmaktadır.
Ekipmanların cinsine ve şekline göre muayeneleri yapan firmalar, birtakım deneyleri yapmaktadır. Ekipmanın fonksiyonlarının denetlenmesi bile ilk aşamalardan biridir. Burada fonksiyonların tam çalışıp çhileışmadığı, problemlerın neler olduğu, var ise rastgele bir eksikliğin giderilmesi raporlanır. Peşi sıra ekipmanların donanım özellikleri denetlenir ve burada da donanımlar incelenir. Her bir makinenin ve ekipmanın farklı farklı donanımlarının özellikleri dikkate kırmızıınarak kimi deneyler ve testler bünyelır.
Bunların haricinde ise gerekli belgelere iye olan muayene bünyeları aracılığıyla tüm iş ekipmanlarının kontrolleri gerçekleştirilebilmektedir.
Firmalar, TÜRKAK (Türkiye Akreditasyon Kurumu) akreditasyonuna ehil olmalıdır ve A dershaneı muayene yapan bir yerleşmişş olmalıdır. Ulusal ve uluslararası standartlara onat olarak kontrolleri sağlayıcı bu firmalar, standart olarak TS 17020 belgesini esas almaktadır. Böylece kanunları uygulamada hem bile kurallara uymada iyi olan periyodik kontrol firmaları rahatlıkla konuletmeleri kontrol ederek vacip muayeneleri yapar. Firmalar her yıl bir kez bu periyodik kontrolleri yapmalıdır. Fakat bazı makinelerin veya techizatların ölçünlü bakım süresi muayyense farklı sürelerde de denetlenmesi gerekebilmektedir.
Periyodik muayene yönetmeliği “İş Ekipmanlarının Tüketiminde Sıhhat Ve Asayiş Şartları Yönetmeliği“ne doğal olarak 6331 nüshalı iş yasası asal tuzakınarak gerçekleştirilmektedir.
Tebliğbile tamlanan süre içinde periyodik kontrol meydana getirecek kişilerin eğitim alması, periyodik kontrol yapacak tesisların ise hizmet yeterliliği belgesi alması veya akredite olması zorunludur.”
Periyodik kontrol/muayene süresi, “İş Ekipmanlarının Yararlanmaında Keyif ve Asayiş Şartları Yönetmeliği”nde iş ekipmanlarının; ilgili standardında bulunmaması halinde ekipmanın imalatçısı tarafından belirtilen sürelerde gestaltlır.
Husus 37 – (1) Bu Yönetmelikte taraf yer yöntem ve esaslara aykırı hareket ettiği seyyar yangin söndürme cihazlarinin periyodik kontrol süresi ne kadardir belirlenen yapı sorumlusuna, asansör monte edene yahut onun yetkili servisine Nezaret aracılığıyla 1705 nüshalı Ticarette Tağşişin Men’i ve İhracatın Murakabesi ve Korunması üzerine Kanunun 6 ncı maddesine göre idari kredi cezası uygulanır.
23 Temmuz 2016 Tarihinde İş Ekipmanlarının Kullanımında Dirimlik ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği ile ilgili temelı güncellemeler mamultır.